Er din familie på udkig efter en måde at spare penge på varmeregningen? I så fald bør du overveje at investere i et jordvarmeanlæg. Tag fat i os, hvis du vil vide mere om jordvarme, og hvordan du får installeret det i dit hjem.
Et jordvarmeanlæg fungerer ved at omdanne den oplagrede varme og energien i jorden til varme, der kan bruges indendørs. Systemet består af en række slanger, der er gravet en meter ned i jorden. Disse slanger fører væske, der opvarmes af jordens naturlige varme. Den "opvarmede" væske pumpes derefter ind i hjemmet, hvor indedelen omdanner det til varmt brugsvand og varme til radiatorer og gulvvarme.
Et jordvarmeanlæg koster typisk mellem 120.000-270.000 kr. at installere. Den endelige pris kan dog variere afhængigt af dit hus specifikke behov.
For at få en mere præcis pris på, hvad dit jordvarmeanlæg vil koste, er du altid velkommen til at kontakte os for en snak. Vi giver dig gerne et uforpligtende tilbud og besvarer alle dine spørgsmål, du måtte have om jordvarme.
Jordvarmepumper er nogle af de mest energieffektive, miljøvenlige og pålidelige varmesystemer på markedet i dag.
De sparer boligejerne op til 50 % på deres varmeregninger, og samtidigt er de ikke afhængige af fossile brændstoffer, så de er gode for miljøet. Desuden er jordvarmepumper stort set vedligeholdelsesfrie, da udedelen kun består af slanger i jorden. Det er kun indedelen, der skal have et årligt service. Så kan du nyde mange års billig varme og varmt brugsvand uden at skulle bekymre dig om, at dit system går i stykker.
Jordvarme kan spare dig mange penge. Faktisk har undersøgelser vist, at hvis man skifter fra olie til jordvarme, kan danske boligejere spare op til 50 % på deres varmeregning.
Et jordvarmeanlæg kræver et årligt serviceeftersyn. Både af hensyn til vedligeholdelse og en optimal drift, men faktisk er det også lovpligtigt. Ved at have en serviceaftale med os kan du sikre, at dit system bliver serviceret og vedligeholdt korrekt hvert år. Kontakt os i dag for at få mere at vide!
Når det drejer sig om jordvarme, har forskellige boliger forskellige behov. Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du skal ud og investere i et nyt jordvarmeanlæg. For det første kræver det, at du har plads i haven til de slanger, der udgør udedelen. Dernæst skal anlægget tilpasses din bolig og jeres behov for varme og varmt brugsvand Derfor er det vigtigt at samarbejde med en kvalificeret varmepumpeekspert, der kan hjælpe dig med at vælge den rigtige varmepumpe.
Hvis du er interesseret i at få mere at vide om jordvarmepumper, så kontakt os i dag. Vi hjælper dig gerne!
Du kan læse mere om nogle af vores leverandører her:
Et jordvarmeanlæg har en levetid på ca. 15-20 år for indedelen og op til 50 år for de nedgravede slanger ude i haven. Generelt er levetiden for jordvarme længere end for traditionelle varmesystemer. Hvis systemet ikke vedligeholdes korrekt, kan dets levetid dog forkortes.
Der er nogle få regler, der skal overholdes ved installation af et jordvarmeanlæg. Det vigtigste er, at der skal indhentes en tilladelse fra kommunen for at sikre, at systemet installeres i overensstemmelse med de gældende regler. Desuden skal jordvarmeanlægget registreres i boligens BBR-oplysninger, når det er installeret, og der skal være min. 1 meter til skel.
Jordvarme er væsentligt dyrere at installere end en luft til vand varmepumpe, og derfor installeres der også mange flere luft til vand varmepumper i Danmark.
En fordel ved jordvarme er, at de har en lidt længere levetid og er lidt billigere at vedligeholde, da de ikke har en udedel. Desuden producerer de ingen støj, hvilket er en stor fordel i forhold til luft til vand varmepumper. En ulempe ved jordvarme er, at det kræver et forholdsvist stort areal på 400-1200 m2 til de slanger, der skal graves ned.
Læs også om dine muligheder for et solcelleanlæg på Fyn
Vil du hører mere om dine muligheder for en varmepumpe, så tag endelig fat i os. Kontakt Søren Paaske eller Per Hybel for en uforpligtende snak om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig.