Vores luft til vand varmepumper kommer fra førende mærker og er nogle af de mest effektive på markedet til opvarmning af dit hus. De bruger mindre energi end traditionelle opvarmningsmetoder som oliefyr og gasfyr, og er perfekte til familier på Fyn
Det afhænger af den varmepumpe, du vælger, størrelsen på dit hjem og dine behov. Der er en prisforskel på om du vælger en Panasonic, Bosch, Viessman eller en Vølund. Et komplet luft til vand varmepumpeanlæg koster normalt fra 80.000 - 120.000 kr. inkl. montering.
Men hvis du har særlige krav eller har brug for en mere avanceret installation, kan det koste mere. Der er et par ting, der kan påvirke prisen på din varmepumpeinstallation. F.eks. hvis der er behov for ekstra lang rørføring, en buffertank eller en ekstra stor varmtvandsbeholder.
På vores hjemmeside finder du ikke en prisberegner, da vi hellere vil give dig en mere personlig betjening og rådgivning. Det, synes vi, virker bedre. Du er altid velkommen til at tage fat i os for yderligere priser.
Driftsomkostningerne for en luft til vand varmepumpe er meget lave, og der vil være en stor besparelse i forhold til f.eks. olie og gas. Det gælder også ofte, hvis du har fjernvarme. For et gennemsnitshus på 150 m2 skal du regne med et elforbrug på 4000-6000 kWh om året. Det svarer til en varmeudgift på mellem kr. 4400 og 6600 kr./år, ved en elpris på 1,10 kr./kWh, når du medtager den reducerede elafgift. Varmepumper er derfor en meget effektiv måde at opvarme dit hjem på, og du kan spare mange penge på din varmeregning.
Det koster fra kr. 1950,- om året at få et lovpligtigt eftersyn af en luft/vand varmepumpe. Det er altid en god idé at få en serviceaftale, da det sikrer dig, at din varmepumpe altid er korrekt vedligeholdt og velfungerende. Læs mere om vores varmepumpe service
Det afhænger af størrelsen på din bolig, isoleringsniveauet og dine specifikke behov. Opvarmes boligen med radiatorer eller gulvvarme? Skal den også levere varmt brugsvand? Skal varmepumpen placeres tæt på skel, kan der også være særlige støjkrav, du skal være opmærksom på. Tal med os for at finde den bedste varmepumpe til dine behov.
Du kan læse mere om nogle af producenterne her:
Udedelen i en luft til vand varmepumpe støjer normalt en lille smule: støjen kommer typisk fra den udendørs kompressor. Faktisk er det ofte svært at høre den køre på afstand. Hvor meget støj pumpen laver, afhænger af den model og fabrikat, du vælger, og ligger normalt mellem 40 og 70 dB (dB står for decibel). I indedelen er der en ventilator og en blæser, der også larmer en smule, men den er typisk meget støjsvag. Nogle pumper er mere støjsvage end andre. Du kan normalt finde målingerne af støjniveauet for de forskellige modeller anført i produktspecifikationerne.
Varmepumpens udedel skal placeres på et solidt og jævnt underlag med god dræning, f.eks. en betonplade eller et fundament af fliser. Det er vigtigt at tage hensyn til dine naboers beliggenhed, da der er krav, som du skal leve op til i forhold til støjniveau i skel. Du bør også undgå at placere enheden tæt på en terrasse eller et soveværelse, hvor støjen kan være generende. Varmepumpens indedel placeres så tæt det er muligt på udedelen for at mindske varmetab.
Ja, det er oftest gode muligheder for at få tilskud til en luft til vand varmepumpe. Der findes mange forskellige typer tilskud, og den bedste måde at finde ud af det på er, at tage fat i os og høre om, hvilke muligheder du har på et givent tidspunkt.
Det er vigtigt at huske, at ikke alle tilskudsordninger er lige gode. Nogle tilskud kan have flere restriktioner end andre, så det er vigtigt at læse retningslinjerne grundigt, inden du ansøger.
Nej, du skal lade en autoriseret installatør udføre installationen. Luft til vand varmepumper skal installeres af en kvalificeret tekniker for at sikre, at garantien er gyldig, og at installationen levet op til gældende lovgivning. En forkert installation kan også føre til forringet ydeevne, eller kan endog beskadige enheden.
En luft til vand varmepumpe udvinder varme fra udeluften og afgiver den indendørs. Den største fordel ved en varmepumpe er, at den kan udvinde fra tre-fem gange mere varme, end hvad du lægger i den i form af elektrisk energi. Du kan sammenligne varmepumpen med et køleskab, idet den optager energi udenfor og leverer denne energi indenfor.
Læs også om dine muligheder for solceller på Fyn
Der er ikke noget nemt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af en række faktorer, såsom din bolig, budget og personlige præferencer.
En luft til luft varmepumpe er en billig løsning med hensyn til installation og vedligehold end luft til vand eller jordvarmeanlæg. Luft til vand og jordvarme systemer er dog ofte at foretrække, da de kan producere varmt brugsvand samt varme til radiatorer og gulvvarme. Jordvarmeanlæg er de dyreste at installere, men de er den mest effektive og miljøvenlige løsning.
Det er altid en god ide at tage din installatør med på råd, inden du tager en beslutning. Så kan du samtidigt få et tilbud på den løsning, I finder frem til, er den rigtige.
Vil du hører mere om dine muligheder for en varmepumpe, så tag endelig fat i os. Kontakt Søren Paaske eller Per Hybel for en uforpligtende snak om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig.